#matcha, #rețete

Energy balls cu matcha și cocos

Energy balls cu matcha și cocos

Mâncarea vegetariană e bună, cea vegană și mai bună, însă raw vegană le întrece pe toate deoarece aromele ingredientelor folosite sunt proaspete și crude, în cea mai pură formă a lor.


Ei bine, Robert Mârza e expert în această nișă. Are 25 de ani și e bucătar vegan, vegetarian şi raw-vegan. A apărut la ProTV, Observator Antena1 și are propriu său show culinar #stayhealthyandfree. Dacă vreți să știți cum se face o banana bread ca la carte click aici.


Vreau ca voi să aveţi cea mai frumoasă experienţă când căutaţi ceva pe blog. Vreau să conştientizăm împreună căt de important este să avem o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. - Robert M.So yeah, check out his blog! Găsiți super multe rețete sănătoase și gustoase acolo, printre care și biluțete acestea raw energizante cu matcha (Găsești rețeta mai jos, cât și la el pe site):Matcha este un ceai verde sub formă de pudră cu extraordinare proprietăți antioxidante. Beneficiezi de absolut toți nutrienții pe care frunza de ceai verde îi conține, cantitate de cofeină fiind ridicată, iar cea de antioxidanți de 137x ori mai mare decât în ceaiul verde obișnuit.


Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din corp și previn boli precum cancerul și diabetul, protejează ficatul, îmbunătățesc sănătatea inimii și promovează chiar și pierderea în greutate.


Pudra matcha a crescut în popularitate abia recent pe piața românească, însă aceasta se folosește în ceremonia tradițională a ceaiului japonez de secole. Se găsește sub formă de pudră, iar ceaiul pe care îl obții din ea are o aromă plăcută, fină și proaspătă, care nu trebuie să fie deloc amară, așa cum multe alte matcha din România sunt. Acesta ar trebui să aibă o textură spumoasă, iar culoarea de un verde crud.Există diferite grade de ceai verde matcha. Gradul ceremonial este de cea mai înaltă calitate, utilizat în ceremoniile de ceai. Cel pentru gătit este mai accesibil la preț, însă nu are o valoarea nutritvă la fel de mare.

 

Ceaiul verde poate avea beneficii uriașe pentru sănătate. Din moment ce matcha este o formă concentrată de ceai verde, efectele sale sunt cu mult mai puternice.


Nuanța sa verde inconfundabilă, aroma intensă, versatilitatea și beneficiile pentru sănătate sunt ceea ce fac din matcha un ingredient de excepție, așa că vă propunem să încercați aceste bile energizate care sunt foarte ușor de făcut și de un gust nemaipomenit:🍪20-24 porții


Ingrediente:


 • 200g caju hidratat
 • 100g curmale 
 • 50g sirop de curmale
 • 20g pudra de roscove (karob)
 • sare
 • o linguriță matcha
 • 30g fulgi cocos


Instrucțiuni:


 1. Pune nucile caju, curmalele, siropul de agave, pudra de roșcove și sarea într-un blender și amestecă-le până când compoziția devine moale și omogenă.
 2. Separat, amestecă pudra de matcha și fulgii de cocos.
 3. Formează din aluat biluțe, iar apoi tăvălește-le prin cocosul cu matcha.
 4. Se pot devora imediat, însă se păstrează bine și la frigider timp de 24 de ore închise într-un vas ermetic.
 5. Enjoy! 🤤


Cumpără Matcha de Grad Ceremonial