#matcha, #rețete

Prăjituri brioșă cu matcha și zmeură

Prăjituri brioșă cu matcha și zmeură

Matcha este pe val (!!), iar noi tot găsim modalități de a o încorpora în mâncărurile și prăjiturile pe care le facem, pe lângă clasicul ceai matcha de băut. De ce suntem atât de înnebuniți după matcha? Deoarece este un ceai verde super sănătos, însă la puterea a 10-a. Matcha este făcut din frunze întregi măcinate de ceai verde, așa că noi obținem de 137 mai mulți antioxidanți, cofeină extra și multe alte lucruri bune decât dacă am bea varianta infuzată. Noi ingerăm, practic, întreaga frunză cu toți nutrienții ei prețioși. Acest tip de ceai nu te agită precum cafeaua, ci îți dă un influx constant și moderat de energie pe parcursul a 6 ore. Less is more, people.


Dacă te grăbești dimineața, așa cum majoritatea o facem, această rețetă de brioșe cu pudră de matcha este o idee minunată și ușor de dus cu tine pentru atunci când vrei să mănânci la serviciu. Are proteine, carbohidrați și mulți antioxidanți valoroși care îți vor da energie pentru întreaga zi.🍪20-24 porții


Ingrediente:


  • 100 g făină
  • 60 g făină de migdale
  • 2 ouă
  • 50 g xyilitol (sau 1 lingură de miere, sirop de arțar, sau orice alt îndulcitor preferi. Poți să nu pui deloc chiar!)
  • 100 ml lapte de migdale (Noi am pus de la Verde Fresh - sunt din Cluj ei și fac cel mai bun și sănătos lapte de migdale. Fără ingrediente dubioase sau conservați. Migdale-apă-sare.)
  • 1 linguriță de matcha
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 10-20 bucăți de zmeură
  • susan negru/alb de gustInstrucțiuni:👉Preîncălzește cuptorul la 200°C. Amestecă bine într-un bol mediu ouăle, zahărul (îndulcitorul) și laptele.👉Amestecă într-un bol separat ambele făini, matcha și praful de copt.


👉Adaugă ingredientele uscate peste compoziția de ouă și amestecă până când totul s-a încorporat.👉Pregătește o tavă de brioșe pe care să o ungi cu puțin ulei sau unt (sau spray pentru gătit).👉Pune câte două linguri de aluat în fiecare cupă de brioșe, apoi așază în mijlocul lor câte o zmeură. ❤️👉Dă tava la copt pentru 12-15 minute.

👉Testează brioșele dacă s-au făcut înfingând într-una din ele o scobitoare. Dacă pe scobitoare nu se lipește aluat, atunci brioșele sunt făcute. După ce sunt gata scoate-le la răcit timp de 2 minute, apoi transferă-le pe un grilaj ca să se răcorească și să nu transpire/să se umezească.

👉Enjoy! 💚


CUMPĂRĂ MATCHA


💚💚🌱Ai făcut această rețetă? Fă-i o poză, dă-i share pe Instagram cu hashtagul #matchachaRo și dă-ne tag @matchacharo ca să apari cu ea la noi în feed. 🍵👩‍🍳


Încearcă și altă rețetă cu matcha: